top of page

שתי סיבות שת׳רדס תצליח וסיבה אחת שהיא תכשל

  • תמונת הסופר/ת: Michal Porat
    Michal Porat
  • 11 ביולי 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

מתי בפעם האחרונה הושקה רשת חברתית חדשה? ויותר מזה: מתי בפעם האחרונה הושקה רשת חברתית חדשה שצברה 100 מיליון משתמשים תוך 4 ימים?


למי שפספס.ה, Threads, או ת׳רדס (או מגוון שיבושים אחרים בעברית של המילה) היא הרשת החברתית החדשה מבית מטא. יש שקוראים לה הטוויטר של אינסטגרם, יש שקוראים לה טוויטר-קילר, אבל מה שבטוח - היא כאן, צוברת תאוצה ובינתיים לא הולכת לשום מקום.


גם עבור מותגים היא עדיין תעלומה. בשלב זה עוד לא ברור אם ומתי יהיה ניתן להריץ קמפיינים ממומנים. זה אחד הדברים שמבדילים אותה מרשתות חברתיות אחרות מבית מטא, וגם טוויטר: היא נקיה מקידום ממומן (בינתיים).

מארק צוקרברג ואילון מאסק
מאסק נגד צוקרברג ע״פ מידג׳רני


לאנשים דעות שונות ומגוונות לגבי סיכויי ההצלחה של ת׳רדס לטווח הארוך. חלק יאמרו שימיה ספורים, שההייפ מוגזם, ועבור רבים זו הזדמנות לחזור לבייסיק. אז הנה שתי סיבות מדוע לדעתי ת׳רדס תצליח, וסיבה אחת שהיא תכשל:


היא תצליח כי... היא זרוע נוספת למשפיענים.ות

אינסטגרם הפכה בשנים האחרונות לנחלתם של המשפיענים. קודי קופון בכל מקום, קמפיינים ממומנים והרבה בלבול לגבי קהלי היעד. כל הסטוריז שמעלות משפיעניות על קרם הלחות החדש נראים אותו הדבר - הן בפרונט, מנסות אותו ומראות תוצאות. וכך למעשה נראה כל קמפיין: לחיתולים, לתכשירים ולמקומות חדשים שנפתחים. בדיוק בגלל זה, ת׳רדס הוא משב רוח רענן בקרב המשפיענים. עבורם, ת׳רדס מספקת מדיום טקסטואלי שנחשב הרבה פחות מחייב והרבה יותר בלתי אמצעי ליצירת קשר עם הקהל שלהם. משפיענים יכולים לעשות הפעלות (שמאוד נפוצות בטוויטר) ונגישות הרבה יותר מאשר לפתוח את תיבת השאלות בסטורי. בנוסף, ת׳רדס היא רשת חברתית פתוחה, מה שאומר שהתוכן שלך יכול להגיע גם לאנשים שלא עוקבים אחרייך. זה חידוש משמעותי עבור משפיענים (ויוצרי תוכן רבים בכללי), שעד כה דיברו ושיתפו תוכן אך ורק לקהל העוקבים שלהם באינסטגרם.


היא תצליח כי... אנשים מתגעגעים לפייסבוק של פעם

כמה פעמים שמעתי מאנשים שהם מפחדים להיכנס לטוויטר! שהיא מסובכת ושהם לא מבינים אותה. עד כה, ת׳רדס לא מציגה חווית משתמש טובה משל טוויטר. אם כבר - גרועה יותר. אבל היא כן מספקת לרבים את חווית הפייסבוק של פעם - לפני שזו התמלאה בפרסומות ובהפרעות כמו רילז ולפני שקבוצות קיבלו עדיפות באלגוריתם על פני תוכן אורגני של משתמשים ״רגילים״. ת׳רדס מציגה משהו מאוד פשוט: טקסט, קצר וקולע. ובעיניי, עבור רבים זה מתחבר לפייסבוק ההיא - כשכולם היו פשוט משתפים במחשבות שלהם, מקבלים לייקים ומגיבים לחברים. ת׳רדס היא אמנם הפלטפורמה החדשה ביותר כיום, אבל היא מציגה את הפשטות שהיתה לפייסבוק בתחילת דרכה.


היא תכשל כי... חסידי טוויטר לא יבואו

קצרה היריעה מלדבר על התהפוכות והשינויים שעשה אילון מאסק בטוויטר. לפעמים זה מרגיש כאילו זה הצעצוע שקיבל מההורים בזמן הטנטרום, ורק אלוהים יעזור לו (לצעצוע, כמובן). התהפוכות האלה הובילו רבים מחסידי טוויטר (אגב, לא רק משתמשים פעילים, אלא גם כאלה שפשוט צורכים תוכן על גבי הפלטפורמה) לחפש בית חדש. כמו שזה נראה כעת, וכפי שאני מעריכה שזה יתפתח בהמשך: לא תהיה נטישה המונית של טוויטר. הקסם של טוויטר הוא גם מה שהופך אותה לרעילה כל כך: היא קיצונית, לא מתנצלת ולא מצונזרת. אין בה משפיענים עם קודי קופון, וכולם מקפידים לומר בה את האמת (שלהם) בפרצוף. קחו אפילו את ימי המחאה האינטנסיביים - בעוד בטוויטר הכל רועש וגועש, בת׳רדס הכל פרחים ודובונים אכפת לי. עבור הצייצנים הוותיקים, זו לא המהות של רשת חברתית שמבוססת על טקסט בלבד. אם התוכן הוא המלך, ת׳רדס עדיין לא נכנסה לארמון. ובאשר לציבור הפוליטיקאים: אלו שייכנסו לשם ייתקלו באדישות, וחובבי הפוליטיקה בשממה. אה, וכמובן: סיבה קטנה ונוספת שהיא תכשל: הקושי של ישראלים להגות את השילוב של th.

1件のコメント


ゲスト
2023年7月12日

חד! אהבתי!

いいね!

בואו נדבר

תודה רבה, נהיה בקשר!

© כל הזכויות שמורות למיכל פורת

bottom of page